به گزارش یزدفردا: دکتر سیدمحمد صابری امروز اول اردیبهشتماه در نشست خبری به مناسبت هفته سلامت با ارائه آمار دقیق از عملکرد اورژانس در سال ۱۴۰۳، به ضرورت فرهنگسازی درباره استفاده صحیح از خدمات فوریتهای پزشکی و کنترل تماسهای غیرضروری تأکید کرد.
وی با تقدیر از همکاری رسانهها در اطلاعرسانی به موقع و دقیق، اظهار کرد: در طول سال گذشته بیش از یک میلیون و ۵۰ هزار تماس با اورژانس استان ثبت شده که از این تعداد، حدود ۴۸۴ هزار تماس منجر به انجام مأموریت شده است. از این مأموریتها، نزدیک به ۲۵۴ هزار و ۵۰۰ مورد مربوط به حوادث ترافیکی بوده که نشاندهنده سهم ۲۵ درصدی تصادفات در مجموع مأموریتهای اورژانس است.
۵ درصد تماسها مزاحم، ۲۰ درصد غیرضروری
دکتر صابری با اشاره به حجم بالای تماسهای غیرمرتبط با اورژانس گفت: حدود پنج درصد از تماسها، یعنی نزدیک به ۵۴ هزار و ۸۰۰ مورد، تماسهای مزاحم بودهاند. همچنین حدود ۲۰ درصد دیگر، تماسهایی غیر اورژانسی محسوب میشوند؛ مواردی نظیر درخواست آدرس داروخانه، مطب پزشک یا پرسوجوی خدماتی که در حوزه وظایف اورژانس قرار نمیگیرد.
میانگین جانباختگان تصادفی استان: روزانه ۳ نفر، نوروز ۴ نفر
رئیس اورزانس کرمان با اشاره به تحلیل آماری تصادفات نوروزی عنوان کرد: متأسفانه میانگین روزانه جانباختگان حوادث ترافیکی در استان کرمان در طول سال سه نفر و در ایام تعطیلات نوروز به چهار نفر رسید. این آمار در حالی ثبت شده که با وجود افزایش قابلتوجه حجم سفرها، بسیاری از کمپینهای آگاهسازی مانند «نه به تصادف» نقش بازدارنده خوبی ایفا کردند.
وی افزود: بررسی جانباختگان تصادفی نوروز نشان داد که ۶۸ نفر(۶۳ درصد) از فوتیها در بازه سنی ۱۶ تا ۵۵ سال و ۵۳ درصد آنها نیز سن ۲۴ تا ۶۵ سال بودند. همچنین ۳۷ درصد از جانباختگان بین ۱۶ تا ۲۵ سال و ۱۷ درصد نیز زیر ۱۶ سال سن داشتهاند؛ گروههایی که یا در سن جوانی و اشتغال قرار دارند یا هنوز حتی وارد سنین تولید و فعالیت نشدهاند. این موضوع ضرورت توجه دوچندان به فرهنگ رانندگی، آموزش ایمنی و رعایت قوانین را میطلبد.
مدیریت موفق حوادث بزرگ بدون نیاز به کمک بیرونی
صابری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به توانمندی اورژانس کرمان در مدیریت بحرانها افزود: در حوادث بزرگی مانند حمله تروریستی کرمان با وجود بیش از ۵۰۰ مصدوم، هیچگونه نیاز به اعزام نیرو از استانهای دیگر نداشتیم. یا در حادثه واژگونی اتوبوس ۱۰ فروردین، ۴۶ مصدوم از فاصله ۶۵ کیلومتری در کوتاهترین زمان به مراکز درمانی منتقل شدند، بدون اینکه حتی یک نفر در مسیر جان خود را از دست بدهد.
وی افزود: ما از شاخصهای علمی برای ارزیابی عملکرد خود استفاده میکنیم، نظیر شاخص GAP که سطح هوشیاری، فشار خون و سایر علائم حیاتی مصدوم هنگام ورود به بیمارستان را میسنجد. تنها یک فوتی در بیمارستان ثبت شد که از ابتدا در وضعیت بحرانی بود.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
سهشنبه 22,آوریل,2025